Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears demanen que la UE elimini el límit d'ajudes públiques al transport marítim de mercaderies

28705

El Govern ha reclamat aquest dimecres que la Unió Europea elimini el límit per a les ajudes públiques al transport marítim de mercaderies o que l'elevi fins al milió d'euros, fet pel qual seria necessari modificar la normativa europea actual d'ajudes públiques «de minimis», que les limita a un màxim de 200.000 euros per empresa cada tres anys.

«El nostre objectiu és que es modifiqui el reglament de les ajudes 'de minimis' de manera que pugui elevar aquest límit dels 200.000 euros», ha explicat la consellera d'Hisenda i Administracions Públiques, Catalina Cladera, al terme de la reunió que ha mantengut amb el director general de Competència de la Comissió Europea, Karl Soukup, el Govern i Foment.

El Govern ha plantejat a l'Executiu comunitari aquesta «reivindicació» del territori durant la reunió, en què també ha participat el conseller de Territori, Energia i Mobilitat, Marc Pons, així com la secretària general de Transports del Ministeri de Foment, María José Rallo del Olmo, i representants dels Cercles d'Economia de Mallorca i Menorca, la Cambra de Comerç de Mallorca i la PIME de les Balears.

Així, han tengut l'ocasió d'explicar-li a l'Executiu comunitari de «primera mà» el problema de competitivitat que pateixen les empreses a l'arxipèlag per «l'elevat cost» de la importació i exportació de mercaderies i han demanat modificar la normativa europea davant la necessitat de «compensar la insularitat».

«S'ha de compensar la insularitat. Les nostres empreses són menys competitives perquè han d'assumir uns costos més elevats a l'hora de transportar mercaderies», ha esgrimit.

El Govern reivindicarà «bé que no hi hagi límit, bé que el topall s'elevi a un milió d'euros en tres anys o a 400.000 euros cada any», encara que la consellera d'Hisenda ha precisat que no han entrat en xifres a la reunió. «És el que ara s'ha de treballar a partir d'ara», ha precisat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.