Setmanari d'informació local - 138 anys

'Veus progressistes' presenta l'Oficina del Diputat per a dur les demandes dels ciutadans a Madrid

28779

'Veus progressistes' ha presentat aquest divendres la seva iniciativa d'Oficina del Diputat en la qual, mitjançant un espai físic i itinerant, els ciutadans podran traslladar les seves «demandes i inquietuds» que es duran al Congrés i al Senat i, així mateix, se'ls explicarà «el treball que s'estarà fent» en aquestes Corts.

Així ho ha anunciat en declaracions als mitjans el candidat de 'Veus Progressistes' al Congrés dels Diputats, Guillem Balboa, on ha afegit fins a 2015 el treball de senadors i diputats s'ha caracteritzat per una «activitat pobra, amb poques preguntes orals i escrites, poques iniciatives parlamentàries i poca presència en general», i, en aquest sentit, ha explicat que amb la proposta es pretén «revertir» aquesta situació.

En aquesta línia, respecte al treball realitzat en les Corts (referint-se als partits que tenen representació a Madrid) ha retret «les situacions contradictòries» que han succeït, a parer seu, com és el cas, per exemple, «de la Llei de Prospeccions o la poca implicació amb el Règim Especial per a les Balears (REB) que Cs i PP defensaven una cosa aquí i la contrària allà».

«Volem donar una resposta a aquesta situació i crear un lloc on la feina del diputat no circumscrigui el que és el Congrés o el Senat, sinó que tingui una translació física al territori, oberta als ciutadans», ha explicat.

D'altra banda, Balboa ha afegit que 'Veus progressistes' demanarà el control pressupostari de l'activitat de les Corts generals, Congrés i Senat, per a tenir «una idea clara sobre com es duen les despeses, en relació al funcionament».

Així mateix, el candidat al Congrés ha apuntat que volen «eliminar les dificultats i limitacions a la iniciativa popular perquè pugui ser una eina útil i pugui modificar qualsevol llei, del rang que sigui i extensible a qualsevol àmbit polític i de l'administració local».

Preguntat pels resultats que podran tenir en les eleccions, ha explicat que són optimistes i que «la realitat demostra que això en el que s'ha cregut s'acaba produint».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.