Setmanari d'informació local - 138 anys

Lloseta obre la porta als usos turístics

28903

L'Ajuntament de Lloseta ha aprovat en el darrer ple una modificació de la normativa urbanística municipal que permetrà la creació d'allotjaments hotelers en el nucli antic del poble i en la zona de Aiamans, amb la fórmula d'hotels d'interior o també hotels de ciutat.

La normativa urbanística vigent actualment, amb més de dues dècades d'antiguitat, impedia aquesta possibilitat.

Amb la nova norma es permetrà donar llicència a aquells projectes situats en la part antiga del poble i que s'executin en edificis més antics de 1940 o bé que tenguin alguna protecció patrimonial. El format d'hotel de ciutat també es permetrà en la mateixa zona reformant edificis més nous però ajustant-se al PIAT aprovat pel Consell.

En qualsevol cas s'ha determinat que per cada plaça hotelera que es vulgui activar el projecte haurà de comptar amb un mínim de 35 metres quadrats construïts. A més, es fixa un sostre màxim de 300 places hoteleres pensant que aquesta és la càrrega màxima per a aquest ús que poden suportar les infraestructures municipals.

Aquest canvi normatiu es va aprovar per primera vegada en 2017 però la Comissió Balear de Medi Ambient va rebutjar llavors que els usos d'allotjament es poguessin situar en qualsevol part del poble. Per aquest motiu ara s'ha restringit més aquesta possibilitat.

Ara el canvi de normativa es pondrà a exposició pública i s'enviarà de nou al Consell de Mallorca i a la Comissió Balear de Medi Ambient per a aconseguir informes favorables.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.