Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Fins a 6 espècies d’aus tenen tota la població mallorquina a les ZEPA de la Serra de Tramuntana

28923

En el marc del projecte de seguiment de les diferents espècies d’aus presents a les ZEPA del Paratge Natural de la Serra de Tramuntana, el GOB ha comprovat que hi ha fins a 6 espècies d’aus que tenen tota la seva població reproductora de Mallorca dins les zones ZEPA de la Serra de Tramuntana, donant valor a aquesta important figura de protecció.

Aquestes espècies són el voltor negre (Aegypius monachus), el voltor lleonat (Gyps fulvus), la coablanca (Oenanthe oenanthe), la mèrlera vermella (Monticola saxatilis) i el busqueret trencamates (Sylvia conspicillata).

Aquestes espècies tenen poblacions nidificants reduïdes i fràgils, i són uns grans bioindicadors de la salut ambiental de la Serra, per la qual cosa cal seguir la seva evolució en el temps.

Aquest pla de seguiment, que ha estat finançat amb fons europeus mitjançant una ajuda per part de la Fundación Biodiversidad depenent del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient, té com a finalitat principal proporcionar eines de seguiment que puguin ser útils als gestors de l’àrea natural protegida.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.