Setmanari d'informació local - 138 anys

El sector agrari viatja a Califòrnia per combatre millor la 'Xylella'

29175
Un grup de 46 persones relacionades amb el sector agrari de les Illes ha partit a Califòrnia. | CAIB

Aquesta cap de setmana, un grup de 46 persones relacionades amb el sector agrari de les Illes ha partit a Califòrnia. Durant nou dies la comitiva formada per agricultors, productors i tècnics visitarà finques comercials, planteristes, centres de recerca i experimentació, comunitats de regants, cooperatives, empreses de processament i l'entitat Almond Board amb l'objectiu d'adquirir coneixements agronòmics sobre el maneig integrat del bacteri 'Xylella fastidiosa'. En concret, hi ha previst visitar les zones productores de cultius de la vinya i l'ametler, principalment.

Tal com ha explicat aquest dissabte el Govern, el viatge ha estat organitzat pel Servei de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA) i la Direcció General d'Agricultura i Ramaderia. Segons Immaculada Munar, gerent de l'empresa SEMILLA, «es tracta d'una oportunitat única perquè el sector primari de les Illes Balears relacionat amb aquests dos cultius en concret, el de l'ametler i la vinya, adquireixin coneixements específics per al control i maneig del bacteri, així com del maneig d'ambdós cultius en general».

Cal remarcar, segons el Govern, que «els Estats Units d'Amèrica són el principal productor mundial d'ametles i un dels principals productors de vi del món i que, per tant, s'hi adquiriran a més coneixements no tan sols del bacteri, sinó també de la situació agronòmica i de les diferents varietats, portaempelts, fertilització, poda i maneig del sòl». En aquest país nord-americà fa dècades que conviuen amb el bacteri i han posat en marxa nombroses tècniques per als cultius propis, malgrat la convivència amb la plaga.

La ruta començarà a San Francisco amb la visita al celler Raymond Vineyards i un recorregut per una finca experimental d'arbres fruiters. També visitaran la cooperativa Blue Diamond de Modest. L'itinerari continuarà cap a Fresno, també per visitar-hi els camps Brothers d'ametllers. A Los Angeles, la comitiva coneixerà la UC Cooperative Extension i diferents finques d'ametlers, entre altres activitats.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.