Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears exporten les polítiques de protecció marina i contra les prospeccions

29253

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, acompanyat del director general d’Espais Naturals i Biodiversitat, Miquel Mir, han impartit, aquest dimarts, una ponència en el marc de la V Conferència Internacional sobre Àrees Protegides per a Mamífers Marins, que se celebra aquesta setmana a Messènia (Grècia).

En aquest encontre els participants avaluaran els progressos realitzats durant la darrera dècada per a complir l’objectiu del Comitè Internacional d’Àrees Protegides per a Mamífers Marins creat el 2006. Aquest comitè el conformen membres representants de diferents regions geogràfiques europees, així com una àmplia gamma d’experts en els camps de la biologia marina, l’ecologia, el disseny i la gestió de les àrees protegides marines i altres iniciatives de planificació marina.

L’organització ha convidat el conseller Vidal a participar-hi per a explicar les polítiques de protecció marines i contra les prospeccions d’hidrocarburs del Govern.

A la ponència Vidal ha exposat les polítiques de conservació dutes a terme per la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, com a eina contra els impactes de la biodiversitat marina en clau balear. Així doncs, s’han destacat les aliances mantengudes per aquest govern per evitar les prospeccions petrolieres a la Mediterrània occidental, conjuntament amb l’organització Aliança Mar Blava i altres administracions autonòmiques. Fruit d’aquestes aliances, s’han pogut arxivar diversos projectes de prospeccions, com el de Schlumberger, al golf de Lleó; el de Cairn Energy, al golf de València, i el d’Spectrum, al mar Balear.

En aquest sentit, ha recordat que la menor dependència d’hidrocarburs comporta un canvi de model econòmic que ja s’ha iniciat amb les lleis de residus i sòls contaminats i la de canvi climàtic.

El conseller també ha volgut ressaltar la declaració com a espai protegit del corredor de migració de cetacis de la Mediterrània com a zona especialment protegida d’importància per a la Mediterrània (ZEPIM), així com la Proposició de llei per prohibir les prospeccions d'hidrocarburs a la Mediterrània.

Vidal també ha tractat l’augment de la protecció pel que fa a l’entorn marí amb l’ampliació del Parc Nacional Maritimoterrestre de l’Arxipèlag de Cabrera i la creació del Parc Natural des Trenc-Salobrar de Campos, i la creació de tres noves reserves marines a través d’iniciatives normatives, com el Decret sobre la conservació de Posidonia oceanica a les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.