Setmanari d'informació local - 138 anys

Veus Progressistes penja «Tres anuncis als afores» de Palma per a censurar la «inacció» davant el frau fiscal

29351

El candidat de la coalició 'Veus Progressistes' al Congrés dels Diputats, Guillem Balboa, ha presentat aquest divendres «tres cartells als afores» que la formació ha penjat en el polígon de Son Fuster de Palma per a «censurar la passivitat institucional i el silenci de la Corona» davant el frau i l'evasió fiscal així com la «corrupció política» que, segons ha sostengut, suposa «160.000 milions d'euros a l'any» a les arques públiques.

«El frau i l'evasió fiscal 70.000 milions d'euros anuals que no tributen als que s'afegeixen els 90.000 milions d'euros que es calcula que representa la corrupció política al país, un 8 per cent del PIB», ha expressat Balboa en declaracions als mitjans en les quals ha apuntat que tots dos factors suposen «una ruptura amb l'Estat del Benestar de 160.000 milions d'euros a l'any que passen a res», en referència a l'economia submergida.

«Tipificar el delicte de corrupció política»
Des de 'Veus Progressistes' han proposat modificar el Codi Penal per a «tipificar el delicte de corrupció política» a més de plantejar una rebaixa del frau fiscal dels 120.000 euros actuals als 50.000 euros i proposar que «qualsevol activitat de frau fiscal es consideri greu».

«Així es permetrien que les penes de presó passin de 2 a 6 anys amb prescripció del delicte al cap de 10 anys, enfront de les penes de presó actuals que se situen entre els 1 i 4 anys els delictes dels quals prescriuen 5 anys després», ha explicat Balboa.

D'altra banda, han proposat augmentar a 5.000 efectius en l'Agència Estatal de l'Administració Tributària, un major control a les SICAVS i la limitació de la doble tributació fiscal. «Són mesures que posarien fre a la sagnia estatal davant la qual ens trobam que suposa una ruptura clara i efectiva de l'Estat del benestar davant la passivitat de les Administracions i de la Corona», ha resolt.

'Tres anuncis als afores'
Des de la coalició han apuntat que la instal·lació de tres anuncis en tanques publicitàries situats als afores de Palma es «inspira» en la pel·lícula Tres anuncis als afores, dirigida per Martin McDonagh, en la qual una dona la filla de la qual va ser violada i assassinada s'enfronta a la policia usant cartells publicitaris per a denunciar la inacció policial.

L'acció del partit, segons han assenyalat, pretén ser una «crida desesperada» contra la «inacció dels governs estatals de qualsevol color contra el forat econòmic creat pel frau fiscal i la corrupció política que impedeix millorar serveis públics».

En els cartells pot llegir-se les frases 'Frau fiscal i corrupció = 160.000 milions d'euros a l'any', 'Multes ridícules i amnisties. Això és tot?' i 'Com és possible, Govern d'Espanya? Res a dir, Rei?'.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.