Setmanari d'informació local - 138 anys

IB3 acollirà aquest dilluns un debat electoral amb els principals candidats

29355

L'ens de radiotelevisió pública de les Balears (IB3) ha informat que emetrà en televisió i en ràdio un debat electoral en directe de cara als comicis generals del 28 d'abril en el qual participaran els candidats al Congrés per les Balears del PSIB-PSOE, 'Unides Podem', 'Veus Progressistes' i PP que tendrà lloc el dilluns 15 a les 21.45 hores.

En aquest sentit, han detallat que el debat durarà 90 minuts i serà conduït per la periodista Elena Serra, qui moderarà les intervencions dels candidats respecte a diferents blocs temàtics. El debat compta amb la participació confirmada de la candidata al Congrés pel PP de les Balears, Margalida Prohens, el candidat del PSIB-PSOE, Pere Joan Pons, la candidata de 'Unides Podem', Antònia Jover, el candidat de Cs, Joan Mesquida, i el candidat de la coalició 'Veus Progressistes', Guillem Balboa.

Blocs electorals
D'altra banda, IB3 ha avançat que en els blocs de notícies electorals a emetre tant en televisió com en ràdio durant la campanya també tendran cabuda els partits polítics amb «notorietat pública» i de diferent projecció tant a les Balears com arreu de l'Estat espanyol.

En la mateixa línia, el pla de cobertura de l'ens de radiotelevisió pública de les Balears produirà quatre debats (un televisat i tres radiofònics) i 36 entrevistes (18 per a televisió i 18 per a ràdio) que estaran disponibles en el servei 'A la carta' de la pàgina web de l'ens.

Al debat electoral d'IB3 Televisió s'afegiran les entrevistes als caps de llista dels cinc partits candidats al Congrés dels Diputats així com entrevistes els 13 candidats al Senat. Per part seva, en IB3 Ràdio hi haurà debats amb els candidats al Congrés i al Senat així com entrevistes els respectius cap de llista.

Blocs de notícies de 6 mintus
Durant els dies que tinguin lloc els actes de campanya electoral, la ràdio i televisió pública destinarà en els informatius un bloc de notícies de 6 minuts per a informar sobre els actes de les diferents formacions en el que s'aplicarà la normativa electoral respecte a la distribució del temps dels partits durant la campanya, «malgrat que alteren el criteri periodístic» amb el qual s'ordenen les notícies en un informatiu, han assenyalat.

Respecte als espais gratuïts de propaganda electoral, IB3 ha explicat que es destinaran 3 blocs de 3 minuts cadascun a emetre propaganda dels partits en les franges de les 11.15 hores, les 16.30 hores i les 20.15 hores de dilluns a diumenge a IB3 Televisió i en les franges de les 11.04 hores, 15.04 hores i 20.04 hores en IB3 Ràdio en les franges de demà, migdia i nit de dilluns a diumenge.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.