Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB i la Fundació Bit analitzaran la percepció de les 'fakenews' entre l'alumnat de les Illes

29491

La Universitat de les Illes Balears (UIB) i la Fundació Bit han signat un conveni per a establir un marc de col·laboració i coordinació amb la finalitat d'analitzar la percepció de les 'fakenews' (notícies falses) entre l'alumnat de les Balears.

Segons ha concretat la Conselleria d'Educació i Universitat, el Departament de Pedagogia Aplicada i Psicologia de l'Educació (PAPI) de la UIB i l'àrea de cibersocietat de la Fundació Bit treballaran de forma coordinada per a «definir l'estat de l'art de les 'fakenews', el marc teòric, la metodologia de recerca i fer el treball de camp».

L'estudi de camp permetrà analitzar, a través de les dades recopilades, l'impacte i la percepció de les notícies falses entre el col·lectiu de l'alumnat de les Illes, per a després redactar un informe amb els resultats i recomanacions i divulgar-los entre la societat.

Des de la Conselleria s'ha explicat que, en l'última dècada, els mitjans socials s'han convertit en una de les fonts més importants per a informar-se, però en les xarxes socials també circulen 'fakenews' que es converteixen en un «llast d'Internet».

En aquest sentit, han considerat que la correcta anàlisi de la percepció de les 'fakenews' «facilitarà prendre mesures per a ensenyar a combatre la seva credibilitat». La durada del conveni és dos anys, si bé pot prolongar-se de manera anual fins a dos anys més per acord mutu entre les parts.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.