Setmanari d'informació local - 138 anys

Proposen una agència del patrimoni mundial a Formentera per a protegir la posidònia

29635

Veus Progressistes i Ara a les Pitiüses han proposat crear una agència del patrimoni mundial a Formentera per a protegir la posidònia. En la seva proposta, tant l'Estat espanyol com el Consell Insular d'aquesta Illa formarien part de l'entitat.

Segons ha declarat la coalició, Formentera està envoltada de «milions» d'hectàrees de posidònia, destacant que una hectàrea de la planta genera cinc vegades més d'oxigen que una planta de la selva amazònica.

Així mateix, ha recordat l'ús tradicional que ha tengut la planta, destinada a construccions típiques de les Pitiüses. Ara Eivissa ha reiterat que la participació de l'Estat espanyol en el projecte seria «clau» per a aconseguir més recursos destinats a estudiar i protegir la planta.

Així, la creació de l'agència podria contribuir a frenar el procés de desaparició de les praderies a causa del mal estat dels emissaris o a l'incorrecte ús de les àncores, entre altres coses. Les formacions han dit que amb propostes així «té més sentit» votar-los posat que lluitaran a Madrid pels interessos de les Pitiüses.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.