Setmanari d'informació local - 138 anys

Prop de 8.000 fragments de posidònia seran sembrats a la badia de Pollença abans de juny

29649

Red Eléctrica d'Espanya (REE) i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (Imedea) plantaran prop de 8.000 fragments de posidònia en la badia de Pollença abans de finals de maig, amb el que hauran recuperat el 60 per cent de tota la superfície prevista en el projecte titulat 'El bosc marí'.

En particular, aquest projecte contempla la restauració de dues hectàrees de prada de posidònia en Punta l'Avançada del Port de Pollença. Es durà a terme sota la direcció científica de l'Imedea i en col·laboració, tant amb l'aeròdrom militar, que presta les seves instal·lacions per a albergar la logística de suport dels treballs, com amb el Govern, a través del conveni signat el mes d'octubre del 2017.

Actualment, l'iniciatiu compte ja amb compte ja amb tres plantacions: dues efectuades al març i al desembre de 2018, i la que es duu a terme en aquests moments i que conclourà a la fi de maig. Així mateix, hi haurà una quarta plantació a la fi d'aquest any.

REE ha explicat que, una vegada finalitzats els treballs que s'estan efectuant en l'actualitat, s'hauran recuperat fins a 15.000 metres quadrats dels 20.000 projectats, i s'hauran plantat aproximadament 8.000 fragments de posidònia dels 12.800 previstos.

L'entitat ha informat que el balanç del projecte s'ha presentat en les instal·lacions de l'aeròdrom militar del Port de Pollença i ha comptat amb l'assistència del conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, al qual, al seu torn, han acompanyat el delegat regional de Xarxa Elèctrica a les Balears, Eduardo Maynau, i el director de l'Imedea, Jorge Terrados.

Per a les tasques de restauració de la prada apliquen la metodologia de recol·lecció, cultiu i plantat de posidònia emprada en el projecte d'I+D+i desenvolupat prèviament per Xarxa Elèctrica i l'Imedea en les badies de Santa Ponça, a Mallorca, i de Talamanca, a Eivissa.

D'altra banda, en el marc del projecte de Red Eléctrica s'està desenvolupant també 'La Posidònia a l'aula', una iniciativa educativa per a alumnes de primària i secundària, que aprendran així «la importància de les prades de posidònia com a generadores de vida marina» mitjançant la instal·lació d'aquaris i fragments de planta adulta a l'aula.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.