Setmanari d'informació local - 138 anys

Aprovada una ajuda de 200.000 € per a millorar les condicions dels sahrauís als camps de refugiats

29665

El projecte «Millora de les condicions de vida de la població refugiada als campaments de refugiats de Tindouf i sensibilització, incidència política i mobilització social de la població balear envers el conflicte sahrauí» rebrà una subvenció de 200.000 euros, segons l’acord del Consell de Govern d’aquest divendres. Es tracta d’una ajuda econòmica que permetrà garantir la continuïtat d’aquest projecte que desenvolupa l’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears des de l’any 1987 i que compleix els objectius marcats en el Pla Director de la Cooperació 2016-2019.

El projecte inclou actuacions en diferents àmbits i es desenvolupa a través dels següents programes:

— Programa anual Vacances en Pau, que contribueix a la millora de la salut dels infants sahrauís i preveu el desplaçament temporal de 95 infants d’entre 8 i 12 anys a les Illes Balears des dels campaments de refugiats.
— Cobertura dels drets socials bàsics: Accés a la Salut, programa que consisteix a donar suport al sistema de salut de la República Àrab Sahrauí Democràtica (RASD) dotant-lo de recursos humans, materials i econòmics.
— Programa de sensibilització social de la població balear envers el conflicte sahrauí, que planteja accions i campanyes dirigides a la divulgació entre la població balear de la realitat política, social i cultural del poble sahrauí i les causes que han generat el conflicte.

L’Associació d’Amics del Poble Sahrauí de les Illes Balears és una organització no governamental sense ànim de lucre que fa 30 anys que promou el coneixement a les Illes Balears de la situació que viu el poble sahrauí, estableix vincles entre ambdues comunitats i desenvolupa projectes en els camps de refugiats de Tindouf per millorar les condicions de vida de les persones que hi resideixen.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.