Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat: «Necessitam gestionar la porta d’entrada a aquestes illes, que són ports i aeroports»

29823

«Hem de dotar l’Agència Tributària de les Illes Balears de noves competències, hem d’insistir en la transferència de les competències damunt costes i necessitam gestionar d’una vegada la porta d’entrada a aquestes illes, que són els ports i aeroports». D’aquesta manera ha resumit el candidat de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, les prioritats de la formació ecosobiranista a l’hora de millorar l’autogovern de les Illes Balears els següents quatre anys.

«En aquests quaranta anys d'autonomia s'ha demostrat que quan gestionam des de la proximitat, gestionam millor; per tant no és un tema només d'autogovern sinó de qualitat dels serveis», ha emfatitzat el candidat.

En concret, Ensenyat ha explicat en roda de premsa que l’ATIB «hauria de poder nous tributs ambientals, per exemple aquells que gravin l’emissió de gasos contaminants o la instal·lació d’esteses elèctriques». A més, el també president del Consell de Mallorca ha explicat que les competències sobre costes corresponen a les Illes Balears segons l’article 32.17 de l’Estatut d’Autonomia de 2007; «que unes illes no puguin decidir sobre la seva costa és com si a nosaltres ens privassin del sentit del tacte», ha apuntat Ensenyat.

Així mateix, la número 2 al Parlament, Fina Santiago, ha assegurat que «les administracions més properes a la ciutadania i més vinculades a cada territori som les que coneixem millor els problemes que té la societat» i ha explicat que «la descentralització de competències de l’Estat central a les Comunitats Autònomes, als Consells Insulars i als Ajuntaments permet posar solucions de manera més ràpida i eficient als problemes de la gent».

Santiago també ha denunciat que l’Estatut d’Autonomia «detalla que a les Illes Balears ens pertoquen més competències de les que actualment gestionam», tot i que «el deficient sistema de finançament que patim ha impedit que es puguin oferir uns serveis públics de la qualitat que per justícia mereixen els ciutadans, especialment en educació, salut o serveis socials». Per això, Santiago ha detallat que «l’objectiu a mig termini de MÉS és un concert econòmic i fiscal solidari» que garanteixi el finançament adequat de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.