Setmanari d'informació local - 138 anys

El Govern celebra a Menorca les IV Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Balears

29825

Aquest divendres han començat les IV Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, organitzades per la Conselleria de Cultura, Participació i Esports del Govern de les Illes Balears a iniciativa del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears. Entre avui i demà tenen lloc a Maó, a la sala d’actes del Museu de Menorca, i estan centrades en els portadors i l’associacionisme.

La consellera de Cultura, Participació i Esports, Fanny Tur, ha presidit l’acte de benvinguda a les IV Jornades de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, les quals formen part d’un cicle de quatre jornades amb periodicitat anual que ara es tanca i que ja han tengut lloc a Mallorca (2016), Eivissa (2017) i Formentera (2018).

Tur, acompanyada del també conseller insular de Cultura Miquel Àngel Maria i Andreu Ramis, president del Consell Assessor de Cultura Popular i Tradicional de les Illes Balears, ha recordat que la darrera sessió parlamentària de la legislatura precisament es va tancar amb l'aprovació de la llei de salvaguarda del patrimoni immaterial de les Illes Balears i que els dos darrers anys Menorca ha estat escenari de les dues darreres Jornades organitzades pel Govern de les Illes Balears, aquestes i les Jornades d'Estudis Històrics Locals organitzades des de l'Institut d'Estudis Baleàrics, que es varen celebrar l'any passat i dedicades al món jueu.

«La cultura popular és l'ànima, l'identitat, l'ADN del poble, són els trets que ens defineixen com a comunitat, com a poble, com a país, i ens permet conèixer la nostra identitat, les particularitats illa per illa però també els nostres lligams amb les terres germanes», ha apuntat la consellera Tur, qui ha recordat, a més, la publicació dels Quaderns de folklore de Ciutadella, apareguts ara fa 40 anys.

El tema central de les Jornades d’enguany és conèixer i analitzar la participació de la societat civil, la divulgació i la promoció de la cultura popular i tradicional i el patrimoni cultural immaterial a les Illes Balears i les Pitiüses. Els portadors, l'associacionisme, les entitats, els mitjans de comunicació, les xarxes socials, les noves formes de participació i divulgació en són objecte d'anàlisi.

Com en anys anteriors, hi participen, com a ponents, una desena d’especialistes illencs i de fora de les Illes Balears, bons coneixedors dels diferents vessants del tema que tracten, a més de taules rodones, i les Jornades acabaran amb un debat final al qual assistiran tots els ponents i assistents.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.