Setmanari d'informació local - 138 anys

Europa Press i Diario de Mallorca: «La víctima de la retirada de mòbils pel cas Cursach és el periodisme»

29831

La delegada d'Europa Press a les Balears, Antonia López, i el redactor del Diari de Mallorca Kiko Mestre han advertit aquest divendres, en recollir el guardó atorgat per la Unió de Periodistes Valencians, que aquest premi «visibilitza que la víctima» de la retirada de mòbils ordenada pel jutge del 'cas Cursach' és el periodisme i de fet han constatat que ara és «molt complicat aconseguir» informació de les fonts en la secció de Tribunals.

López i Mestre han recollit aquest divendres el Premis Llibertat d'Expressió 2019 que els ha concedit la Unió de Periodistes, al costat de l'agència EFE, per a posar en evidència «el flagrant atac a la professió» que va suposar l'ordre del jutge de requisar els mòbils i els ordinadors dels periodistes que investigaven el cas, i per a recordar que el secret professional és un dret constitucional. Així mateix, han concedit un segon guardó a Jamal Khashoggi, periodista saudita assassinat en l'ambaixada del seu país a Istanbul.

Sobre aquest tema, la delegada d'Europa Press a les Balears ha constatat que aquest guardó evidencia «l'atac sofert en les nostres pròpies carns», encara que ha recalcat que «la víctima real és el periodisme». Per això, ha agraït la reacció de suport que els ha traslladat tot el col·lectiu en defensa de la protecció al dret de la informació.

A més, ha lamentat que aquesta retirada ja té efectes en el treball dels periodistes de Tribunals, ja que «ara costa moltíssim aconseguir informació perquè és molt complicat» que les fonts parlin sabent que la trucada poden ser investigada.

Per part seva, el periodista Kiko Mestre ha considerat «lamentable» la confiscació dels mòbils i la recerca de les trucades, quan a més els periodistes no estan imputats en el cas «ni estaven emparant a una banda terrorista, sinó investigant un cas de corrupció».


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.