Setmanari d'informació local - 138 anys

La nova web de races autòctones del Govern es presenta a la Fira de Sineu

29875
Vidal i Negueruela han entregat els guardons dels concursos morfològics. | CAIB

El conseller de Medi Ambient, Agricultura i Pesca, Vicenç Vidal, ha assistit, aquest diumenge, a la Fira de Sineu on s'han entregat els premis dels concursos morfològics d'ovella roja mallorquina, de cabra mallorquina i de cans de bestiar.

Prèviament, el conseller ha visitat l'estand del Servei de Millora Agrària i Pesquera (SEMILLA) on s'ha presentat als assistents la nova pàgina web de races autòctones del Govern.

L'objectiu del web http://racesautoctonesib.com, desenvolupat pel SEMILLA, és «oferir un punt de referència a on trobar informació sobre les races autòctones de les Illes Balears dirigida a criadors i a la societat en general».

A més, el web conforma una eina de treball per les associacions de criadors, perquè «amb la seva creació es vol donar visibilitat a les races i ser un lloc a on tota persona que pugui esta interessada en conèixer, criar o participar amb la seva conservació, pugui consultar com fer-ho».

A la vegada amb la seva publicació es dóna cobertura a la demanda de la nova normativa en zootècnia R(UE) 2016/ 1012 i RD 45/2019, que estableix l'obligatorietat de publicitar totes les feines i els programes que desenvolupen les associacions reconegudes oficialment.

Vidal, acompanyat del conseller de Treball, Comerç i Indústria, Iago Negueruela, i el Director General d'Agricultura i Pesca ha entregat els guardons dels concursos morfològics.

Enguany, els guardonats han estat els següents:

IV Concurs morfològic Ovella Roja Mallorquina

1) Pedro J. Roca Gelabert (Sa Tanca, Algaida)
2) Jaume Prohens (Son Bordils, Inca)
3) Toni Barceló (Son Marió, Llucmajor)

IV Concurs Morfològic de Cabra Mallorquina

1) Miquel Viver (Es Puig-Ses Roques, Alcúdia)
2) Bartolomé Vives (Son Toni, Sa Pobla)
3) Miquel Garcies (Alfabia Binissaba, Bunyola)

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.