Setmanari d'informació local - 138 anys

Truyol: «La planificació de la ciutat i els espais públics ha de ser inclusiu per a les dones i la seva seguretat»

30053

La número 2 de MÉS a la batlia de Palma, Neus Truyol, ha assegurat aquest divendres que «el disseny i la planificació de la ciutat, els barris i els espais públics ha de ser inclusiu per a les dones i garantir la seva seguretat».

Així ho ha declarat en un acte organitzat pel partit amb l'arquitecta i exregidora a Barcelona, Itziar González, sobre polítiques d'urbanisme sostenibles i amb perspectiva de gènere, i on Truyol ha afegit que «en els concursos per a construir o reformar promocions d'habitatge públic s'inclourà el requisit d'ajustar-se en un model no androcèntric de la distribució dels espais».

«La igualtat de gènere ha de ser una prioritat real de les polítiques municipals», ha dit Gónzalez, per part seva, i ha apuntat que «és necessari incloure la perspectiva de gènere de forma transversal i també la mirada sostenible». González també ha posat recalcament en «la necessitat d'articular polítiques urbanistes democràtiques, sostenibles i feministes, que posin en el centre les persones», uns que requisits que, al seu judici, «només seran possibles amb la cooperació de la ciutadania, treballadors públics de diferents àrees com a arquitectes o urbanistes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.