Setmanari d'informació local - 138 anys

Unides Podem vol impulsar el sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos

30103

Unides Podem ha assenyalat aquest dilluns que una de les seves principals mesures per a la pròxima legislatura quant a la gestió de residus serà impulsar la implantació del sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos (SDDR).

Segons ha dit el candidat a la presidència del Govern, el SDDR és «normativament possible» gràcies a la Llei de residus aprovada aquest any al Parlament i que també recull el Pla Director Sectorial de Residus no perillosos de Mallorca.

Durant la seva visita al mercat municipal de Manacor, Yllanes ha assegurat que «si torna a guanyar la dreta a les Illes, les tornaran a omplir d'escombraries, i no només en sentit literal».

Així, ha assenyalat que «posar la vida en el centre» (el lema de la seva campanya electoral), «també passa per preocupar-se pel medi ambient, i més en un territori tan fràgil i finit com les Balears».

Segons ha dit, implantar el SDDR és «una alternativa molt positiva i que ja està implantada en altres llocs europeus». «Nosaltres no ens devem a ningú, ni a les multinacionals del plàstics i no volem seguir fomentat la cultura dels plàstics d'un sol ús, no com uns altres que sí que es deuen a aquests grans 'lobbies'», ha assenyalat.

En l'acte, també ha estat present la candidata al Consell de Mallorca, Aurora Ribot, que ha assegurat que continuaran «potenciant la matèria orgànica per a tancar el cercle» i ha remarcat que apostaran «per la implantació del SDDR».

D'altra banda, la número dos de la candidatura municipal per Manacor, Andrea Ortiz ha destacat «la importància» de posar en marxa «un govern d'esquerres a Manacor» per a aconseguir un «canvi de mentalitatmque permeti sortir de tants anys de dominació de dretes».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.