Setmanari d'informació local - 138 anys

S'han registrat prop de 70 denúncies per xàrter il·legal durant el 2019

30261

La Conselleria de Territori, Energia i Mobilitat ha rebut, en el que va de 2019, un total de 68 denúncies per xàrter nàutic il·legal a les Balears, on l'any passat es varen obrir 25 expedients sancionadors per irregularitats en el lloguer d'embarcacions d'esbarjo.

Així ho ha explicat el conseller de Territori, Marc Pons, en declaracions als mitjans després de reunir-se amb representants del sector nàutic per a valorar l'aplicació del decret que regula l'activitat del xàrter nàutic -encaminat a combatre l'intrusisme- i preparar la temporada.

El conseller ha destacat que en els últims sis anys la inscripció d'embarcacions ha augmentat al voltant d'un 90 per cent, fins a les 2.860 en 2018. A partir d'enguany les declaracions responsables tenen una vigència de dos anys, per la qual cosa les xifres de 2019 seran inferiors a les d'anys anteriors -fins al 7 de maig, hi ha inscrits 375 expedients-.

Segons el conseller, la reducció de l'intrusisme des de l'aprovació del decret rondaria el 20 per cent. Pons ha ressaltat que amb aquesta normativa «hi ha gent que ja no té la temptació d'entrar en el mercat de manera il·legal», si bé ha aclarit que la seva intenció no és «carregar de normativa» el sector sinó que hi hagi poques normes «bàsiques i que siguin molt clares».

A més, Pons ha augurat que el volum de sancions serà més gran gràcies a dedicar recursos humans específics a la tramitació de les denúncies.

Reducció del 'xàrter pirata'
Per part seva, el representant de la comissió de xàrter de la patronal d'empreses nàutiques de les Balears (Apeam), José María Jiménez, ha indicat que el «xàrter pirata» s'està reduint si bé continua havent-hi un «nombre important» d'embarcacions il·legals.

En particular, ha explicat que a Mallorca el percentatge d'embarcacions il·legals ha passat de prop del 40 per cent a un 20-25 per cent. La patronal xifra en aproximadament 280 el nombre d'embarcacions il·legals a Mallorca i espera que vagi baixant.


Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.