Setmanari d'informació local - 138 anys

Yllanes: «Per a mantenir el turisme de gatera es venen els drets dels ciutadans»

30265

El candidat d'Unides Podem a la presidència del Govern, Juan Pedro Yllanes, el número tres a les llistes del Parlament, Alejandro López, i la candidata a la batlia de Calvià, Marga Plomer, han criticat aquest divendres a Magaluf que «per a mantenir el turisme de gatera es venen i es lloguen els drets de la ciutadania i de les persones treballadores».

Segons ha informat Unides Podem, Yllanes ha explicat que la seva formació vol «canviar el model turístic i que d'una vegada per sempre no siguin els hotelers els que dictin les lleis relatives al turisme, que és la primera activitat econòmica a les Balears».

Per això, han dit que volen que els beneficis que genera es reverteixin especialment als treballadors. A més, ha puntualitzat que volen que les Balears siguin «la punta de llança del turisme a Espanya» com ho ha estat amb el conveni d'hostaleria, «que ha suposat un increment del 17 per cent en cinc anys per als sous dels treballadors».

Per a Unides Podem, el model turístic que s'hauria de fomentar és el que recomana l'Organització Mundial del Turisme. Segons Yllanes, la formació aposta per un turisme «sostenible, responsable, accessible i inclusiu». A més, aposten per allargar la temporada i atreure un «turisme més familiar, esportiu, i de naturalesa».

Per part seva, López ha assegurat que «Unides Podem és l'única garantia que es reguli el tot inclòs». A més, per a la formació és imprescindible que el turisme vagi en sintonia amb la cura del medi ambient. Per això, volen «renovar l'ecotaxa i que això reverteixi en el territori».

Per part seva, Plomer ha assegurat que «des de Podem Calvià lluitarem amb els nostres companys del Parlament per a canviar el model turístic de la nostra illa i sobretot de Calvià».

Reunió amb Pimem

També aquest divendres, Juan Pedro Yllanes, Alejandro López i Miquel Pinyol, responsable de turisme de Podem, s'han reunit amb l'Associació de Petits i Mitjans Hotelers de PIMEM per a parlar d'aquest nou model de turisme que es vol impulsar des d'Unides Podem.

El sector turístic suposa pràcticament el 45 per cent del PIB. Un dels col·lectius més castigats és el de les Kellys, un col·lectiu al qual no se li han reconegut totes les malalties que deriven del seu treball, fet que Unides Podem duu en el seu programa electoral.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.