Setmanari d'informació local - 138 anys

Potenciar les relacions ciutat-universitat, un dels reptes de la Crida per Palma

30339

Aquest dimarts, la Crida per Palma ha dut a terme una tertúlia universitària al Claustre de l'edifici Ramon Llull de la UIB amb la presència de Nicolau Dols, professor de la UIB, Marc Morell, antropòleg social i investigador, Laura Dorado i Manel Domènech, caps de llista de la Crida per Palma, i diversos estudiants de la UIB.

La tertúlia ha arrencat amb una diagnosi de la situació actual del món universitari. En aquest sentit, Nicolau Dols, exdegà de la Facultat de Filosofia i Lletres i exvicerector de Projecció Cultural, ha explicat que «són necessaris més espais a disposició dels estudiants per a diversos usos acadèmics». La situació de precarietat a la qual se sotmet a part del professorat de la universitat també s’ha tractat durant la tertúlia. «El salari d’un professor amb contracte labora a la UIB és molt baix», ha dit Marc Morell.

La relació entre la ciutat i la universitat també ha estat un dels temes que s’han tractat durant la tertúlia. «Per què no fer una biblioteca de la Universitat a Palma? Amb tots els equipaments que calgui, per beneficiar la relació ciutat-universitat», ha comentat Morell, qui ha afegit que «el problema de la mobilitat és greu, les freqüències i diversitat de línies són suficients per Palma – ples pobles és una altra cosa - , però calen ajudes a les estudiants al transport públic».

Finalment, durant la tertúlia s’han abordat temes molt diversos relacionats amb els estudiants. «El problema de l'habitatge per a estudiants és gravíssim, cal fer un plantejament seriós per afrontar-lo, sigui amb una residència universitària o acords per a impulsar pisos de lloguer tou per a joves», han comentat alguns dels assistents, que també han destacat com a problemàtica important el model de beques existent, ja que «la gent que realment necessita les beques és la que ha de fer feina per poder estudiar, per tant el model de beca que et demana un 9 per accedir-hi, no té sentit. Cal canviar el model de beques», ha conclòs una estudiant.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.