Setmanari d'informació local - 138 anys

La Crida per Palma aposta per promoure centres residencials comunitaris municipals i autogestionats

30361

Aquest dimarts, la Crida per Palma ha fet una tertúlia sobre la gent gran a Ca na Maria, al barri de Canamunt, per tal de compartir la situació i necessitats d’aquest col·lectiu i poder debatre i comentar les propostes de la Crida per Palma sobre gent gran.

A la tertúlia ha participat Manel Domènech, cap de llista de la Crida per Palma que ha començat la tertúlia destacant la importància de la gent gran, que «ha de ser part activa en aquest procés de canvi de model de ciutat que pretén la Crida per Palma».

Durant la tertúlia s’ha comentat la situació que viuen les persones que han passat l’edat de jubilació i com el progressiu desmantellament de l’Estat del Benestar ha anat provocant una manca de responsabilització per part de les institucions d’un col·lectiu tan desprotegit i oblidat. «Posar la vida al centre de la política és una de les prioritats de la Crida per Palma, en qualsevol de les seves etapes», ha afirmat Domènech.

Com adaptar els serveis municipals i la ciutat per a tenir cura de la gent gran ha estat un dels elements centrals que s’ha debatut durant la tertúlia. «Les propostes orientades a reduir la dependència, tant a la llar com a l’espai públic, i promocionar la salut i l’envelliment actiu guiaran l’acció política de la Crida per Palma», ha explicat Domènech.

Mesures per reduir la dependència com la promoció de centres residencials comunitaris municipals, autogestionats per les persones usuàries, amb l’assessorament, ajuda i assistència de professionals, la reserva d’un percentatge d’habitatges de lloguer social per a gent gran o l’aprofitament dels casals de barri per a generar espais per afavorir l’intercanvi intergeneracional en l’àmbit municipal, han estat algunes de les mesures del programa de la Crida per Palma que s’han comentat durant la tertúlia.



Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.