Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB denuncia que les obres a l'Hotel Corso de Portocolom són presumptament il·legals

30417

El grup ecologista GOB ha presentat una denúncia davant el Departament de Territori del Consell de Mallorca i el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de la Guàrdia Civil per obres presumptament il·legals a l'Hotel Corso de Portocolom.

El GOB ha afirmat que aquestes obres s'estan «realitzant sense llicència i sense autorització». Aquestes autoritzacions correspondrien a l'Ajuntament de Felanitx i a la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern, però segons el GOB, s'han dirigit a totes dues institucions «en reiterades ocasions» i no s'ha precintat l'obra en execució.

L'entitat ha indicat que l'Ajuntament va emetre ordres de paralització de l'obra per mancar dels permisos pertinents, però «la promotora i la constructora no han cessat en cap moment les obres en les zones paralitzades, actuant amb total impunitat davant les ordres rebudes per part de l'Ajuntament». A més, per al GOB, la falta de l'informe preceptiu de Recursos Hídrics «és més que evident» arran de la informació publicada en el Butlletí Oficial de la Comunitat (BOIB).

El GOB ha recordat que l'Hotel Corso està construït en el llit d'un torrent i considera que les obres, dins de domini públic hidràulic, «haurien d'estar directament prohibides». L'entitat ha assegurat que hi ha «indicis d'incompliment de la Llei d'Aigües i el Reglament de Domini Públic Hidràulic», i també que l'hotel «té 18 apartaments/habitacions il·legals dins del mateix torrent».

Per tot això, el GOB ha presentat un escrit davant la Guàrdia Civil perquè obri una investigació sobre un possible delicte ambiental; i un altre al Consell perquè, en l'àmbit de les seves competències, actuï fent complir la normativa, es paralitzin «de forma immediata» aquestes obres, i s'ordeni la demolició del complex i la restauració del domini públic.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.