Setmanari d'informació local - 138 anys

El PSIB guanyaria les eleccions al Consell de Mallorca i el Pi tendria la clau per pactar

30491

El PSIB guanyaria les eleccions al Consell de Mallorca, en aconseguir entre nou i 10 consellers, segons un sondeig fet aquest diumenge per IB3, que també li dóna a VOX entre tres i quatre consellers, amb el que aquesta formació entraria per primera vegada en la institució insular. Per la seva banda, El Pi, tendria la clau per a arribar a pactes.

Segons el sondeig de la cadena pública balear, després del PSIB se situaria el PP, que obtendria entre sis i set consellers. MÉS per Mallorca i Ciudadanos empatarien amb entre quatre i cinc escons.

Unides Podem entraria després, amb una forqueta de tres i quatre consellers. Posteriorment, vendria VOX i, en últim lloc, Proposta per les Illes-El Pi amb entre dos i tres escons. Amb aquestes dades, sent la majoria 17 consellers, El PI podria ser la clau per a formar un pacte tant d'esquerres o de dretes.

D'aquesta manera, el PSIB obtendria el 25,10% dels vots; el PP, el 17,6%; MÉS, el 13,8%; Cs, el 12,8%, Podemos, el 10,9%, VOX, el 9,2% i El PI, el 7,8%.

Per la seva banda, en el Consell de Menorca, el PSIB també guanyaria amb entre quatre i cinc escons. Li seguiria el PP (tres consellers); després MÉS per Menorca (dos) i Podem i Cs tornarien a empatar (entre un i dos). Aquesta última formació entraria per primera vegada en la institució insular. Segons el sondeig, la majoria absoluta seria per a l'esquerra i VOX no aconseguiria cap conseller.

No obstant això, a Eivissa, el PSIB obtendria entre quatre i cinc escons. El PP, com a segona força, trauria entre tres i quatre consellers. Després vendrien Cs i Unides Podem (dos consellers cadascun) i, VOX obtendria entre zero i un. En aquest cas, el resultat tampoc és clar.

L'ens ha difós aquest sondeig una vegada que s'han tancat els col·legis electorals, sobre l'estimació de vot al Parlament, als Consells de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera i a l'Ajuntament de Palma.

El sondeig ha estat realitzat per l'empresa IBES a través d'un tracking telefònic fet del 20 al 25 de maig a 2.600 persones (800 a Palma, 400 a la Part Forana de Mallorca, 600 a Menorca, 600 a Eivissa i 200 a Formentera).

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.