Setmanari d'informació local - 138 anys

Palma i Barcelona, les dues ciutats portuàries d'Europa més contaminades per les emissions dels creuers

30753

Barcelona, ​​Palma i Venècia són, per aquest ordre, les ciutats portuàries europees més contaminades per les emissions dels creuers, seguides per Civitavecchia (Roma) i Southampton, segons una anàlisi realitzada per Transport & Environment (T & E), organització que té per finalitat aconseguir la sostenibilitat en l'àmbit del transport.

En concret, els creuers que van arribar a Palma el 2017 van emetre gairebé deu vegades més SOx que tots els cotxes de la ciutat. En el cas d'Eivissa, aquesta mateixa ràtio va aconseguir el valor de 7,36.

En termes absoluts, l'Estat espanyol, Itàlia i Grècia, seguits de prop per França i Noruega, són els països europeus més exposats a la contaminació per SOx generada pels creuers.

Creuers més contaminants
Carnival Corporation, el major operador mundial de creuers, va emetre el 2017 gairebé deu vegades més diòxid de sofre (SOX) al voltant de les costes europees que el total dels 260 milions de cotxes de la Unió Europea, Noruega, Islàndia, Montenegro i Groenlàndia.

Royal Caribbean Cruises, el segon grup més gran del món en aquest sector, és el següent més contaminant en aquesta classificació, superant en quatre vegades la pol·lució emesa pel conjunt de la flota europea d'automòbils.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.