Setmanari d'informació local - 138 anys

PSIB, Podem i MÉS acorden demanar una llei estatal per a limitar el preu del lloguer

30901

Les negociacions per a formar un pacte de Govern entre PSIB, MÉS i Podem avancen, després que membres de la cúpula de cada partit s'hagin reunit aquest dilluns en una trobada que ha durat una mica més de tres hores i en la qual s'han acabat de perfilar els acords programàtics, i que passen per reclamar a l'Estat una llei que empari la voluntat dels partits autonòmics respecte a l'establiment d'un límit als preus del lloguer.

«Necessitam una normativa que des de l'Estat ens empari per a dur a terme una cosa que els tres partits portàvem al programa», han informat fonts pròximes a la negociació. Concretament, es tracta de la voluntat d'establir un límit als preus del lloguer a les Balears, cosa que, de no tenir una llei estatal que ho empari, podria tenir dificultats per a dur-se a terme.

D'altra banda, des de MÉS senten que les seves dues «línies vermelles» per a l'establiment d'un pacte s'han inclòs en la negociació. En concret, apunten a un acord per a continuar reivindicant una millora en el finançament de les estructures de sanejament -que inclouria la nova depuradora de Palma- amb fons que siguin 100 % de l'Estat.

Així mateix, els càrrecs de senador autonòmic i la presidència del Parlament, cosa que des de MÉS reivindicaven per a partits diferents al PSOE, són temes que s'abordaran al final de les negociacions, tot i que «sembla que hi ha una voluntat del PSOE perquè així sigui», han apuntat fonts pròximes a la negociació.

Els tres partits apunten que si bé es necessita acabar de perfilar la redacció d'aquests punts, sembla que no hi ha cap punt que suposarà una dificultat per a formar un pacte per al nou Govern. «Pràcticament està tancat l'acord programàtic, no crec que hi hagi cap punt que no ens permeti arribar a una entesa per a la formació de Govern», ha expressat Pilar Costa.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.