Setmanari d'informació local - 138 anys

El dBalears bat el seu rècord de lectors i ja és el més llegit en català

30909

El digital dBalears ha superat aquest mes de maig els 100.000 usuaris únics; concretament n’ha tengut 122.489. Així, el dBalears esdevé el digital en català de les Balears més llegit al maig de 2019.

Aquesta és una xifra rècord per al digital a la qual no havia arribat mai en els sis anys que OJD s’encarrega de l’auditoria de les dades.

Respecte a les dades, una de significativa és el fet que un 76,46 % dels usuaris del dBalears hi varen accedir des del telèfon mòbil. A més, l’anàlisi mostra que les principals ciutats des d’on s'ha visitat el dBalears són Palma, Barcelona, Madrid i València.

Quant als principals canals, les xarxes socials, tot i no tenir encara un nombre destacable de seguidors en comparació amb altres digitals en català, tenen un pes molt important en l’adquisició de visites. Així, gran part dels lectors arriba al digital mitjançant les xarxes, essent Facebook la que més lectors dirigeix cap al dBalears amb un 73,69 % i la que presenta major grau d’interacció dels usuaris.

Ona Mediterrània, l'associació que gestiona el dBalears

El 22 de maig de 2013 es publicava el darrer Diari de Balears en paper. A partir d'aleshores, va passar a tenir únicament versió digital, el dbalears.cat.

Al febrer de 2015, el Grup Serra va arribar a un acord amb l'associació Ona Mediterrània perquè aquesta edités el digital dBalears, amb el qual també publiquen unes quatre edicions especials en paper a l'any. L'associació Ona Mediterrània, que actualment se situa a l'Espai de Cultura de Can Alcover, també gestiona la ràdio amb el mateix nom, Ona Mediterrània.

Actualment, el dBalears se sosté en part gràcies als socis d'Ona Mediterrània que aposten per la promoció dels mitjans de comunicació en la nostra llengua. Continuem fent-ho possible entre tots, associa't-hi!

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.