Setmanari d'informació local - 138 anys

GxF i PSIB acorden compartir la presidència del Consell de Formentera

31059
GxF i PSIB acorden compartir la presidència del Consell de Formentera. | GxF

Les formacions Gent per Formentera (GxF) i el PSIB-PSOE han ratificat un acord de govern que preveu compartir la presidència del Consell de Formentera.

En concret, el pacte preveu una presidència de 28 mesos per a Alejandra Ferrer (GxF) i de 20 mesos per a Ana Juan (PSIB), una distribució proporcional als vots obtinguts per les formacions en els comicis del 26 de maig.

La vicepresidència primera també serà alternada, pel que correspondrà a Juan mentre Ferrer ostenti la presidència de la institució insular i viceversa. A més, la vicepresidència segona serà per a GxF i la vicepresidència tercera, per al PSOE.

Respecte a les àrees, GxF assumirà sis conselleries mentre que els socialistes gestionaran cinc carteres.

Quant a l'escó al Parlament, GxF, PSOE i Esquerra Unida (EU) han establert la seva presència en la Cambra autonòmica en períodes de sessions, per la qual cosa quatre seran per a GxF, tres per al PSOE i un per a EU.

Finalment, totes dues formacions han pactat 25 eixos programàtics per a basar les polítiques del Consell, a més de desenvolupar una planificació de l'acció de govern en el qual «tots dos programes electorals» tindran vigència.

A partir d'aquest dilluns es començarà a configurar el nou organigrama del Consell de Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.