Setmanari d'informació local - 138 anys

Les Balears disposaran de 9,1 milions d'euros addicionals dels fons europeus

31089
Aquesta setmana s'ha celebrat una reunió del Comitè de Seguiment del Programa Operatiu (PO) FEDER. | CAIB

El Comitè de Seguiment del Programa Operatiu (PO) FEDER de les Illes Balears 2014-2020 s'ha reunit aquesta setmana a Palma, amb els objectius d'examinar l'execució i els avanços de les actuacions destinades a la transformació del model productiu, i impulsar una economia que faci un ús més eficaç dels recursos i que sigui més verda i competitiva.

Durant la trobada, tal com ha explicat aquest dissabte el Govern, s'ha donat a conèixer que la Direcció General de Fons Europeus balear ha autoritzat una inversió de quasi 175 milions d'euros, és a dir, un 68,8% de l'import total assignat al PO. A més a més, la inversió executada fins a finals de desembre de 2018 ha suposat més de 65 milions d'euros, dels quals ja se n'han justificat 32 milions, cosa que ha permès complir amb la senda financera establerta i garantir la plena absorció dels fons assignats.

Els representants de la Direcció General de Fons Europeus del Ministeri d'Hisenda i de la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea han valorat molt positivament el treball efectuat pel Govern en el compliment dels objectius fixats per a 2018 i, per aquest motiu, les Balears disposaran de 9,1 milions d'euros addicionals de la reserva d'eficàcia. «Aquest import addicional es destinarà a inversions en TIC, energies renovables i infraestructures hídriques i educatives, àrees que han demostrat un millor rendiment en el marc del Programa Operatiu», ha assegurat el Govern.

De fet, els representants estatals i europeus han mostrat la seva «satisfacció» pel compromís de les Balears en la lluita contra el canvi climàtic, que situa les Illes a l'avantguarda a l'àmbit estatal i europeu, ja que «han impulsat projectes i actuacions cofinançades amb fons europeus que contribuiran a la consecució dels objectius en matèria energètica i de mobilitat sostenible».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.