Setmanari d'informació local - 138 anys

La UIB digitalitza 5.000 postals del 'boom' turístic a les Balears del Fons Vicenç Rotger i Buïls

31475

El servei de Biblioteca i Documentació de la Universitat dels Illes Balears (UIB) ha classificat, catalogat i digitalitzat un fons amb 5.000 postals del 'boom' turístic a les Balears que ha estat donat per la família de l'empresari Vicenç Rotger i Buïls i que des d'ara es pot consultar en la Plataforma d'arxius històrics de les Balears.

Concretament, aquesta col·lecció aquesta formada per 5.000 targetes en blanc i negre en la seva majoria, editades per l'empresa de l'empresari i distribuïdes a Mallorca. En els documents es pot observar l'avanç del desenvolupament turístic a les Illes amb fotografies que inclouen des d'enclavaments amb paisatges idíl·lics, completament despoblats fins a altres edificats, que s'acosten més a la realitat actual.

El fons aquesta dividit en 12 sèries en les quals s'inclouen: Badia d'Alcúdia, Badia de Palma-Andratx, Folklore, Interior, Llevant, Menorca, Palma-Ciutat, Pollença i Badia de Pollença, Serra de Tramuntana, Sud i Postals.

El resultat d'aquesta tasca s'ha donat a conèixer aquest dimecres en un acte de presentació dut a terme a Son Lledó, en qual han intervingut el rector de la UIB, Llorenç Huguet, la vicerectora de Projecció Cultural, Universitat Oberta i Seus Universitàries, Joana Seguí, Vicenç Rotger Rebassa, Margalida Rosa Rotger Rebassa, entre altres persones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.