Setmanari d'informació local - 138 anys

Catalina Cladera (PSOE) és ja la nova presidenta del Consell de Mallorca

31527
Catalina Cladera (PSOE) ja és la nova presidenta del Consell de Mallorca. | PSOE

La socialista Catalina Cladera ha estat investida presidenta del Consell de Mallorca amb els vots a favor del PSIB-PSOE, Unides Podemos i MÉS per Mallorca i l’abstenció d’El Pi, en un dia en què s’ha constituït la institució insular amb la presa de possessió dels 33 consellers i conselleres electes.

Cladera ha defensat la seva candidatura comprometent-se a donar «un nou impuls» al Consell, «per fer una institució més útil i accessible, més propera a cada municipi i que sigui un referent real de les polítiques que impulsam a Mallorca».

En aquest sentit, ha avançat que assumirà «íntegrament els Acords de Raixa”, els quals marquen el full de ruta «per garantir la governabilitat i el progrés de la nostra illa per als pròxims quatre anys».

Cladera ha exposat algunes de les línies del que serà el seu mandat amb l’objectiu de treballar per aconseguir 'la Mallorca que volem', la qual ha anunciat que ha de ser «sostenible ambientalment, socialment i econòmicament».

Per aconseguir-ho, la presidenta del Consell ha anunciat un Pla de transició Energètica i Canvi Climàtic «que ens ha de permetre que l’any 2028 un 50% de les energies que emprem siguin obtingudes a través de fonts renovables», a més del nou Pla Director de Residus que «posarà l’accent en els beneficis de l’economia circular amb el reciclatge per bandera, i en una millor gestió dels envasos».

Un dels altres reptes de futur als quals vol fer front el Consell de Cladera és el canvi de paradigma de la seva mobilitat, per la qual cosa la presidenta socialista ha assegurat que «dissenyarem un nou model viari amb la premissa de la mínima intervenció possible sobre el territori, i deixant clar que els Acords de Raixa descarten la construcció de noves grans infraestructures viàries, ja siguin vies d’alta capacitat o desdoblaments».

A més a més, Cladera ha destacat que «el nostre compromís amb la sostenibilitat passa per unes carreteres més segures i integrades dins el paisatge, amb mesures de pacificació del trànsit als centres urbans, i espais habilitats per vianants i ciclistes», per la qual cosa s’ha compromès a executar les obres del Tram 1 de la Via Connectora, descartant el Tram 5.

Cladera també ha avançat solucions per a la manca d’habitatge, assegurant que «ajudarem els municipis a destinar sòl públic municipal per a la construcció de nous habitatges socials, perquè el Consell de Mallorca no pot quedar de braços plegats davant aquesta problemàtica».

En matèria de serveis socials, la presidenta socialista ha deixat clar que «ampliarem el Servei d’Atenció Integral a persones dependents a tota Mallorca, que permetrà que la gent gran pugui envellir en el seu entorn vital, reduint les llistes d’espera mentre paral·lelament cream noves places residencials i de centres de dia a Mallorca».

Pel que fa a la gestió del territori, Cladera ha manifestat la seva intenció d’aprovar «un nou Pla Territorial de Mallorca», mentre que en relació a la cultura, la socialista ha anunciat que incrementarà els descomptes per a activitats culturals per a joves, persones a l’atur, amb discapacitat i gent gran.

Per fer front a tots els reptes de l’illa, Cladera ha oferit diàleg «per aconseguir, entre tots, acords en assumptes de país com el turisme, la sostenibilitat ambiental i social o el model de creixement», de la mateixa manera que també s’ha referit al diàleg entre institucions o al diàleg amb la societat.

Cladera ha conclòs el seu discurs amb el compromís de governar per a tothom i assegurant que «és l’hora de la veritat, passarem de les promeses als fets, dels projectes a les realitzacions, del disseny a l’acció, per encarar aquest repte col·lectiu que suposa governar Mallorca».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.