Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 137 anys

Protesta per la manca d’aire condicionat a les residències de gent major del Consell

31539

Els assistents a l'acte de constitució de nou Consell de Mallorca, al Palau Reial de Palma, s’han trobat amb una acció de protesta de representants de l’associació Amics dels Llaços Grisos, un col·lectiu de gent gran que protesta per la manca d’aire condicionat a les residències de la Bonanova i la Llar d’Ancians, totes dues gestionades per l’IMAS, òrgan depenent del Consell. Demanen una solució als nous representants del Consell de Mallorca, per posar fi a aquest perjudici tant per a la gent gran interna, com per al personal que hi fa feina.

Denúncia de dBalears

Familiars de persones residents a la llar d'ancians situada al carrer General Riera, 115 de Palma varen denunciar a dBalears la setmana passada, que algunes de les persones majors que són a la residència, pateixen temperatures de fins a 34 graus, ja que no hi ha sistema d'aire condicionat.

Alguns familiars recorden que no és el primer estiu que es repeteix aquesta situació i que altres estius ja ho varen denunciar. La resposta, aleshores, va ser la instal·lació de ventiladors «que només remouen l'aire calent».

També expliquen que hi ha residents de més de 80 anys – i alguns de més de 90 – que a les 17.00 hores se'ls posa al llit, amb uns bolquers, i s'hi estan fins l'endemà a les 9.00, sense cap tipus de sistema que pugui fer baixar la temperatura ambient.

Les instal·lacions de la residència, que depèn del Consell de Mallorca, són molt antigues i, sembla, que no poden resistir la instal·lació d'equipaments d'aire condicionat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.