Setmanari d'informació local - 138 anys

Denuncien Vueling per haver denegat el pas a una passatgera pel fet de dur un «bodi escotat»

31867

Una jove ha denunciat aquest dilluns a través de Twitter que l'aerolínia Vueling ha denegat l'embarcament a la seva germana «perquè duia un bodi escotat» en un vol Palma-Barcelona aquest dilluns. Per la seva banda, la companyia ho ha negat a través de la xarxa social.

La jove ha assegurat a través d'un tuit que s'ha fet viral, que «diverses persones li han deixat roba perquè es tapés i «així i tot no l'han deixat pujar». La usuària ha acompanyat el missatge d'un vídeo en el qual s'escolta una discussió entre el personal de Vueling i les passatgeres, on aquestes apareixen afirmant que cridaran a la Guàrdia Civil i que presentaran una reclamació.

Per part seva, la companyia ha sostengut que «la passatgera anava amb banyador» i que les condicions de transport de Vueling, «i de la majoria de transports col·lectius, s'apliquen de manera igualitària a homes i dones, i estan dissenyades per a defensar i protegir la seguretat de tots els passatgers a bord i per a regular el seu comportament en benefici de tots».

«Aquestes condicions estableixen poder denegar l'accés a passatgers la conducta dels quals no s'adapti a aquestes condicions», han apuntat des de l'aerolínia, que ha defensat que «l'única raó» per la qual s'ha decidit cridar a l'autoritat competent i denegar el pas ha estat «l'abusiva» resposta de la jove a la petició de l'agent de 'handling'.

Finalment, FACUA-Consumidors en Acció ha denunciat l'aerolínia Vueling davant l'Agència Estatal de Seguretat Aèria (AESA) i l'Agència Catalana de Consum, on té la seva seu social la companyia, per impedir l'embarcament d'una passatgera acusant-la de dur un bodi escotat.

L'associació considera «aberrant» l'actitud de l'aerolínia i titlla de «discriminatòria» la decisió de denegar-li el pas a l'avió, ja que «cap normativa prohibeix expressament l'admissió dels passatgers per la seva indumentària, sempre que la mateixa no vagi en contra de l'ordre públic».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.