Setmanari d'informació local - 138 anys

Obren una convocatòria de 120 places de policia local després de 10 anys sense oposicions

El 40% de les incorporacions seran dones

32103

L'Ajuntament de Palma obrirà al setembre una convocatòria per a la incorporació de 120 noves places de policia local al llarg de 2020 després de deu anys sense convocar oposicions, de les quals 32 estan reservades a estabilitzar personal interí, mentre que la resta seran de nova incorporació.

Així ho ha anunciat la regidora de Seguretat Ciutadana, Joana Maria Adrover, en roda de premsa, en la qual ha afegit que el 40% de les noves places estan reservades a dones. En aquest sentit, Adrover ha subratllat el seu compromís per a provocar que la plantilla sigui paritària i ha explicat la seva intenció de «fer campanya» per a fomentar la incorporació de la dona en el cos policial.

Així mateix, ha anunciat la seva voluntat de millorar les eines amb les quals treballen i preveu la compra de nous vehicles, motocicletes i armilles. El cos policial municipal compte en l'actualitat amb 658 policies en plantilla sense comptar els comandaments. Ha sofert 66 baixes per jubilació en els últims mesos i s'esperen prop de 30 més, segons el comptat en la roda de premsa pels gestors de Cort. Avui dia, només hi ha 50 dones policies a la ciutat de Palma, que representen un sis per cent del total de la plantilla.

Compromís contra l'incivisme

Per part seva, l'alcalde de Palma, José Hila, ha explicat que després del pla de xoc contra les pintures vandàliques i la incorporació de vuit autobusos per a la ciutat, aquesta convocatòria és una de les «més importants» del seu mandat.

Hila ha explicat que si la població de Palma ha augmentat en aquests deu anys no ho han fet els efectius policials pel que espera que aquesta mesura contribueixi a tenir una ciutat «més cívica». «Volem disminuir l'incivisme i, per això, necessitem policies que vigilin el compliment de les ordenances», ha explicat el batle, que ha afegit que els nous efectius «es destinaran a unitats de proximitat».

«Vigilarem l'incompliment, serem constants. Com a Ajuntament farem la nostra part, deman a la ciutadania un comportament cívic i que entre tots cuidem la ciutat», ha resumit el batle. Hila ha agraït als sindicats i als equips de les dues regidories la treball fet. L'objectiu és convocar de manera periòdica processos selectius perquè s'aconsegueixi «la normalitat després de 10 anys sense cap convocatòria».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.