Setmanari d'informació local - 138 anys

Sancionen dos espectadors que s’agrediren físicament al camp de futbol de Santa Eulària

32121
Close Up Of Children's Feet In Soccer Match | Highwaystarz-Photography

La conselleria d’Afers Socials i Esports ha sancionat per primera vegada dos espectadors d’un partit de futbol per a una agressió física a les graderies del Camp de Futbol Municipal de Santa Eulària des Riu. Segons la denúncia instruïda per la Guàrdia Civil del municipi eivissenc, els fets varen passar dia 11 de maig després de la finalització d’un partit de futbol de la categoria juvenil. Segons les diligències policials els denunciats discutiren i es barallaren provocant-li un a l’altre lesions lleus.

Segona denúncia en tres mesos

D’ençà que es va activar la Comissió contra la Violència a l’Esport a les Illes Balears el passat mes d’abril, aquesta és la segona vegada que s’obri un procediment sancionador per a infraccions del públic a esdeveniments esportius. La primera sanció es va interposar el passat mes de maig arran de la denúncia instruïda per la Policia Local d’Algaida. En aquest anterior cas els fets passaren durant el partit de futbol que enfrontava els equips d’Algaida i de Santa Ponça de la categoria de Primera Regional de Mallorca, quan un espectador va insultar i amenaçar a l’àrbitre del partit.

Si la sanció al camp de futbol d’Algaida era per agressió verbal; les del Camp de Santa Eulària des Riu són les primeres per agressió física.

300 euros de sanció

Els fets poden ser qualificats provisionalment com a una infracció lleu, prevista en l'article 121 de la Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Illes Balears. D'acord amb l'article 126 de la Llei 14/2006, de 17 d'octubre, de l'esport de les Illes Balears, per la comissió d'una falta lleu es pot sancionar amb una multa de 60,10 a 601,01 €.

En aquest cas, la sanció prevista s’ha fixat en 300 euros, quantificat d’acord amb el principi de proporcionalitat i atesos els criteris i les circumstàncies que hi concorren: participació activa en una renyina i brega dins del recinte esportiu, agredir i ocasionar lesions a una altra persona, comportament agressiu per a la convivència i la seguretat, necessitat de prevenir i eradicar aquests tipus de conductes violentes, situació de risc o perill per al públic i a què l’incident va ocórrer una vegada acabat el partit.

Comissió contra la Violència a l’Esport IB

Cal recordar que la competència per tramitar aquesta denúncia correspon a la Comunitat Autònoma de les Illes Balears, concretament, l'òrgan competent per a l'exercici de la potestat sancionadora en matèria administrativa esportiva és de la Conselleria d’Afers Socials i Esports. La tramitació es du a terme mitjançant la Direcció General d'Esports.

Amb aquests procediments sancionadors el Govern pretén reduir els comportaments antiesportius que es poden produir a les grades durant els esdeveniments esportius. Aquestes accions van en la línia de la feina iniciada amb el programa Posam valors a l'esport i l'activació de la Comissió contra la Violència a l'Esport a les Illes Balears i pretenen prevenir accions o manifestacions de violència, racisme o xenofòbia durant les competicions esportives que es disputen a les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.