Setmanari d'informació local - 138 anys

Menorca posa un termini perquè les plataformes de comercialització d'estades turístiques compleixin la normativa

32309

El Consell Insular de Menorca va anunciar l’any passat la nova zonificació turística, a través de la qual s’ordenava les zones aptes per a la comercialització d’habitatges residencials per a estades turístiques. L’entrada en vigor d’aquesta nova normativa obliga tots els establiments a presentar una Declaració Responsable d’Inici de l’Activitat Turística (DRIAT) conforme que el seu habitatge compleix amb els paràmetres establerts a la normativa turística, dins de la zonificació establerta, i a fer públic el número de registre d’aquesta declaració a tots els portals on es publiciten.

Ara, un any després, el departament d’Ordenació Turística ha analitzat les plataformes de comercialització d’estades turístiques en ordre d’identificar quants d’habitatges s’estan publicitant sense anunciar el número de registre corresponent. Aquesta investigació sorgeix després del període de la campanya informativa on s’informava als llogaters els passos que s’havien de seguir per ajustar-se a la normativa en vigor i de la nova zonificació turística.

Tot i la campanya informativa emesa, i l’anunci de penalitzacions econòmiques en cas d’incomplir la normativa, el departament d’Ordenació Turística ha comprovat que encara hi ha molts anuncis que no compleixen amb els requisits legals establerts. Per aquest motiu, el departament ha enviat una carta a les plataformes de comercialització d’estades turístiques informant de la seva obligació de complir amb la normativa i la correcció urgent d’aquestes irregularitats, donant un termini de 15 dies, des de la recepció de la carta, per resoldre les deficiències. En cas que es continuï incomplint amb la normativa, el departament d’Ordenació Turística començarà a penalitzar les plataformes de comercialització i aquells habitatges que es publicitin incorrectament o sense haver presentat la declaració responsable.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.