Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB assenyala que l'informe sobre la retirada de posidònia a Campos és «un vestit fet a mida»

32433

El GOB ha explicat aquest dimarts mitjançant un comunicat que l'informe d'Emergències sobre la retirada de posidònia a Campos és «un vestit fet a mida».

Després d'agrair a la Conselleria d'Administracions Públiques i Modernització la seva ràpida resposta, expliquen que «ens trobam davant un cas d’informe fet a mida per atendre determinades reclamacions de retirada de les restes de posidònia acumulats a la platja». Concretament a les platges de sa Ràpita i ses Covetes, a Campos.

Com explica el GOB en el comunicat, «l’informe deriva de l’aplicació del Decret 2/2005, de 14 de gener, regulador de les mesures mínimes de seguretat i protecció que han de complir les platges i zones de bany de la comunitat autònoma de les Illes Balears. Aquest decret estableix la relació d’equips humans, recursos materials i elements d’informació i abalisament amb que han de disposar les platges en funció del nivell de risc amb el que s’hagin catalogat». I que «per a establir el nivell de risc s’avaluen diferents aspectes: afluència de persones en les dates de màxima concurrència, històric d’incidències registrades, nuclis de població propers, condicions habituals de la mar, característiques físiques i entorn de la platja, activitats esportives i d’esbarjo que s’hi duen a terme i abalisament en zones de bany». A més a més, l'entitat ecologista també apunta que al decret «no hi ha ni una sola referència a l’acumulació de restes de posidònia, i obviament no s’apunta la seva presència com a element de risc a tenir en compte».

Per tant, apunten que l'informe està fonamentat en una acta d’inspecció a la qual es diu que «el alga impide el normal uso de la playa como zona de baño poniendo en grave peligro la seguridad de las personas». Una observació «exageradament absurda».

Finalment, des de l'entitat expliquen que les restes de posidònia «formen part de les platges naturals ben conservades, i si la seva acumulació suposàs realment dificultats per a l’operatiu de socorrisme, no és la platja la que s’ha d’adaptar al dispositiu sinó a l’inrevés, a l’igual que s’ha d’adaptar a la resta de condicions naturals presents».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.