Setmanari d'informació local - 138 anys

Els ports de Palma i de Maó oberts per rebre l'Open Arms

32540

El Govern i el govern espanyol han acordat oferir als responsables de l'Open Arms els ports de Palma i de Maó ja que aquests són ports més propers que el d'Algesires (Cadis) que es troba a sis dies de la seva ubicació actual.

La vicepresidenta del govern espanyol, Carmen Calvo, s'ha posat en contacte amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, per a acordar la posada a la disposició del buc de rescat dels ports de l'arxipèlag, després que el govern espanyol oferís al Open Arms el port «espanyol més pròxim».

Cal assenyalar que la Marina Mercant ha traslladat aquest diumenge dues vegades una comunicació en la qual pregunta als responsables del Open Arms què consideren necessari perquè el viatge es realitzi en condicions segures i, com a alternativa al port d'Algesires, se'ls ofereix «el port espanyol més pròxim».

El capità de l'Open Arms no ha respost de moment, per la qual cosa l'Executiu ha assenyalat que es manté a l'espera de contestació.

El president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, ha ordenat aquest diumenge habilitar el port d'Algesires per a rebre al vaixell Open Arms, en el qual viatgen més d'un centenar de migrants i que es troba enfront de l'illa italiana de Lampedusa.

Sánchez va prendre aquesta decisió per «la situació d'emergència que es viu a bord», després de dues setmanes de navegació i davant «la inconcebible resposta» de les autoritats italianes, i en concret del seu ministre d'Interior, Matteo Salvini, de tancar tots els seus ports.

No obstant això, l'ONG Proactiva Open Arms va descartar desembarcar a Algesires als migrants a bord per ser inviable en les circumstàncies actuals la singladura fins a aquest port, del qual li separen gairebé mil milles.

Per això, l'Executiu espanyol ha ofert dues vegades el desembarcament en el port espanyol més pròxim i encara està esperant una resposta, segons va indicar.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.