Setmanari d'informació local - 138 anys

El GOB presenta al·legacions al projecte modificat de reforma del Passeig Marítim de Cala Rajada

32551

A partir de la preocupació social generada a Capdepera arran del nou projecte modificat de reforma del Passeig Marítim de Cala Rajada, des del GOB han presentat al·legacions perquè vist el projecte de reforma del Passeig Marítim de Cala Rajada, podem constatar que l’objectiu principal del projecte de remodelació del passeig marítim és la millora del paviment existent, l'eliminació de totes les zones verdes que existents i l’ampliació de la zona de terrasses».

L'entitat ecologista critica que el projecte no té en compte la necessitat de conservar la vegetació existent, ni tampoc contempla salvar els tamarells, palmeres i garballons que es troben dins la zona de les obres projectades. S'eliminen 642 m2 de zones verdes, que són substituïdes per una serie de bancals de només 60cm d'ample per ubicar una bardissa, i que l’espai destinat a les terrasses augmenta considerablement (l'amplada de la zona de vianants és, gairebé, la mateixa per tot arreu: 5m, hi ha zones de terrassa que superen els 13m).

A més, el projecte no contempla cap tipus de mobiliari urbà, ni s'ha tengut en compte «la necessitat de fer noves plantacions d'arbres que són clau, tant per a la integració paisatgística com per al gaudi de la ciutadania».

En aquest sentit, i vist que el projecte augmenta la zona encimentada per a major mercantilització de l’espai i elimina gairebé totes les zones verdes actuals amb l’excusa dels costos de manteniment, queda clar que l’objectiu «no és millorar la zona de passeig com a espai públic, sinó, treure’n el màxim rendiment des del punt de vista comercial».

«Cal tenir en compte a més, que estam parlant d’un passeig a primera línia de la mar, per la qual cosa s’hauria d’atendre ja, per principi de precaució i responsabilitat, l’escenari futur que vendrà propiciat pel canvi climàtic. En aquest sentit, tant el Pla d’Intervencions en àmbits turístics (PIAT) (article 25) com la recentment aprovada Llei de Canvi Climàtic i Transició Energètica (disposició addicional sisena), contemplen mesures per a millorar la qualitat paisatgística a l’espai públic i reduir la vulnerabilitat deguda al canvi climàtic», ha explicat el GOB.

Per tot això, els ecologistes sol·liciten la retirada total del projecte i que el nou plantejament es faci amb criteris d’urbanisme «intel·ligent i responsable».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.