Setmanari d'informació local - 138 anys

La nova il·luminació ornamental de la Catedral i l'Almudaina costarà prop de 2 milions d'euros

32739

La regidora d'Infraestructures i Districte Ponent de l'Ajuntament de Palma, Angélica Pastor, ha presentat aquest dimarts el nou projecte d'il·luminació ornamental de la Catedral de Palma i del Palau de l'Almudaina que costarà prop de dos milions d'euros.

Segons les dades de l'Ajuntament, de la quantitat total, 990.000 euros aniran a càrrec de la contracta d'il·luminació 'Palma Llum', mentre que la resta de la inversió la durà a terme el Consistori, que demanarà que el 50 per cent del finançament es faci amb els fons europeus Feder.

Des de Cort preveuen que aquesta intervenció es pugui licitar durant el pròxim trimestre perquè les obres puguin iniciar-se abans de l'estiu de 2020.

Així mateix, aquest projecte contempla la instal·lació d'onze fanals de sis metres d'altura dels quals set se situaran davant de la Catedral i els altres quatre a la plaça de l'Almoina.

A més, es preveu la instal·lació de 505 projectors de llum al voltant de la Catedral, 298 incrustats enterra i 237 a diferents ubicacions. Així mateix, l'actuació permetrà renovar 17 quilòmetres de cablejat. Amb aquest projecte l'Ajuntament preveu aconseguir un estalvi energètic d'un 45 per cent respecte al consum actual.

Angélica Pastor ha detallat que el projecte planteja, a més, «una solució integral de l'entorn que incorpora la il·luminació de l'edifici de l'Almudaina».

Aquest dimarts s'ha presentat el nou projecte a diferents entitats com el Col·legi Oficial d'Arquitectes de Balears, ARCA, el col·legi oficial d'enginyers, la coordinadora del departament de Cultura de la Catedral, Mercè Gambús i diversos responsables del Consell de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.