Setmanari d'informació local - 138 anys

Decreten presó provisional pel presumpte incendiari arrestat a Esporles

32765

El jutge de guàrdia ha decretat presó provisional sense fiança per a l'home detingut per presumptament provocar diversos incendis forestals a Esporles (Mallorca).

La Policia Local varen practicar la detenció dilluns passat. Es tracta d'un home alemany de 46 anys d'edat i se li imputen delictes d'incendi i danys.

La recerca va començar el passat dia 16, quan un agent de Medi Ambient va denunciar davant la Guàrdia Civil que havia sofert danys en el seu vehicle oficial. El cotxe estava estacionat en un aparcament d'Esporles i el va trobar amb els quatre pneumàtics cremats amb pastilles incendiàries col·locades en les rodes.

El dia 20, de matinada, el Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) va ser alertat per un incendi en zona forestal a les rodalies de la Granja d'Esporles. Va afectar 7.000 metres quadrats de bosc baix.

El dia 22 horabaixa es va tornar a actuar per un incendi de similars característiques, aquesta vegada darrere de l'església d'Esporles. En aquest cas, el foc només va afectar 100 metres de pineda gràcies a la rapidesa dels serveis d'extinció.

Cinc dies més tard, en la zona de Quint, els serveis d'extinció d'incendis varen sufocar un foc que va afectar 2.000 metres quadrats de pineda.

El Seprona va relacionar els quatre fets i va preparar un operatiu juntament amb Policia Local i agents de Medi Ambient per a identificar l'autor.

Trobat in fraganti

Així, dilluns passat la Policia Local d'Esporles va trobar al sospitós quan es disposava a iniciar foc de nou en la muntanya. Segons varen informar fonts de la Policia, va ser sorprès amb encenedors, bufadors i pastilles d'encesa en una finca que ja havia cremat el dia anterior.

La investigació del Seprona va permetre corroborar que el sospitós es trobava en les zones afectades pels incendis en el moment que es va iniciar cadascun d'ells.

La investigació continua oberta, ja que la Guàrdia Civil no descarta que l'home participàs en altres fets anteriors similars.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.