Setmanari d'informació local - 138 anys

Un total de 200.000 euros per a la projecció exterior del patrimoni cultural immaterial de les Balears

32785

La Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat, mitjançant la Delegació de la Presidència per a la Cultura, ha publicat en el BOIB la primera convocatòria de subvencions per donar suport a la mobilitat en la projecció exterior de les activitats i els projectes que promoguin les diferents manifestacions del patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears. La dotació de la convocatòria és de 200.000 euros.

L'obertura d'aquesta línia de subvencions compleix amb la Llei 18/2019 de salvaguarda del patrimoni cultural immaterial de les Balears, que es va publicar el 13 d’abril de 2019. La Llei esmentada té per objecte salvaguardar el patrimoni cultural immaterial de les Illes Balears, donar-lo a conèixer, fomentar-lo i difondre’l, com també dur a terme qualsevol altra mesura que en garanteixi la viabilitat.

Així, se subvencionaran les activitats i els projectes que estiguin inclosos en la programació d’esdeveniments relacionats amb el patrimoni cultural immaterial:

a) Formes de comunicació, tradicions i expressions orals i les seves produccions, incloses la llengua i les seves modalitats i particularitats lingüístiques com a vehicle del patrimoni cultural immaterial, com també la toponímia tradicional com a instrument per a la denominació geogràfica del territori.

b) Activitats productives, processos i tècniques artesanals tradicionals.

c) Festes, creences, rituals i cerimònies.

d) Arts de l’espectacle, representacions, jocs i esports tradicionals.

e) Manifestacions sonores, música, danses i balls tradicionals.

f) Salut, alimentació, gastronomia i elaboracions culinàries.

g) Coneixements i usos relacionats amb la naturalesa i l’univers, aprofitaments específics i percepció del territori.

h) Formes de sociabilitat col·lectiva i d’organització social, com també els usos i els costums tradicionals i el dret consuetudinari de cadascuna de les illes, inclosa la tradició jurídica privativa pròpia de cada illa.

Els ajuts van destinats a donar suport a la mobilitat de persones, integrants d’associacions, entitats i professionals de l’àmbit del patrimoni cultural immaterial en la projecció exterior per realitzar activitats, actuacions i projectes; per assistir a fires, festivals, mercats populars i tradicionals, jornades professionals, presentacions, mostres, trobades, simposis, congressos; per participar en estades de formació o residències culturals, i per participar en concursos i audicions.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.