Setmanari d'informació local - 138 anys

Un miler de militars de 24 països participen a Menorca en un exercici de l'OTAN

32931
Vaziani (Georgia), 30/07/2017.- Georgian servicemen line up during the official opening ceremony of the joint multinational military exercise 'Noble Partner 2017' at the military base of Vaziani, outside Tbilisi, Georgia, 30 July 2017. The Noble Partner 2017 is larger-scale with engagement of NATO members and partner countries: Georgia, USA, UK, Germany, Turkey, Slovenia, Armenia, and Ukraine, reports Georgia's Ministry of Defense. (Abierto, Eslovenia, Alemania, Turquía, Ucrania, Estados Unidos) EFE/EPA/ZURAB KURTSIKIDZE | ZURAB KURTSIKIDZE

Prop de 1.000 militars de 24 països participaran en l'exercici de l'OTAN denominat Trident Jackal 19 que es durà a terme en la base de Sant Isidre de Maó entre setembre i octubre. Es tracta d'un exercici de llocs de comandament en el qual es planeja i es dirigeix una operació basada en un escenari fictici.

Per a això es desplegarà tant el lloc de comandament de la Caserna General de Desplegament Ràpid de l'OTAN de Bétera, com el corresponent al Grup de Suport Logístic Conjunt.

El Trident Jackal 19 és l'exercici més important de la sèrie d'exercicis de preparació de la Caserna General de Desplegament Ràpid de l'OTAN de Bétera que han estat organitzats per l'Exèrcit de Terra durant 2019, ja que li servirà per a ser avaluat i certificat per l'OTAN per a assumir el rol de Caserna General Conjunt de l'Estructura de Força de l'aliança.

Aquesta comesa li capacitarà per a planejar i conduir les activitats d'una operació conjunta fonamentalment terrestre, però també amb elements de l'armada, exèrcit de l'aire i d'operacions especials. El port de València va ser l'escenari el passat 31 d'agost de l'embarcament dels primers elements que desplegaran a Menorca.

El desplegament de la Caserna General de Desplegament Ràpid de l'OTAN de Bétera es realitza per via aèria i marítima i finalitzarà el dia 22 de setembre. A més dels 1.000 militars que participaran, es desplaçaran a Menorca aproximadament 113 vehicles, 30 remolcs i 120 contenidors.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.