Setmanari d'informació local - 138 anys

Unides Podem demana al Congrés 480 milions per al conveni ferroviari de les Balears

33001

El grup d'Unides Podem al Congrés dels Diputats ha registrat una proposició no de llei (PNL) amb la qual demana modificar l'actual conveni ferroviari entre el Ministeri de Foment i les Balears per dotar-el amb 480 milions d'euros fins el 2023.

EUIB ha explicat que es tracta d'una iniciativa elaborada per Esquerra Unida de les Balears (EUIB) i subscrita per Podem. La iniciativa la signen els diputades d'Unides Podem per les Balears, Lucía Muñoz i Antonia Jover, i els diputats Alberto Garzón i Roser Maestro (Esquerra Unida).

EUIB ha indicat que el conveni signat durant l'última legislatura pel Govern d'Armengol -que és va pactar amb 100 milions- «era millor del que havia» perquè el conveni era «inexistent», però han decidit presentar aquesta proposta «per millorar l'actual infrafinançament».

Amb la PNL demanen que entre 2019 i 2023, les Balears rebin 480 milions d'euros de caràcter finalista per millorar i estendre la xarxa ferroviària, i així «apostar per un transport col·lectiu ràpid, eficient i puntual que permeti visualitzar un model de mobilitat alternatiu».

El coordinador d'EUIB, Juanjo Martínez, ha manifestat que la mobilitat verda és una «prioritat» de la formació, i ha considerat «indispensable fer apostes fermes i decidides cap a aquest horitzó». «Ja n'hi ha prou de 'postureig' polític amb inversions insuficients que no permeten ni mantenir l'actual servei a Serveis Ferroviaris de Mallorca», ha criticat. Per la seva banda, la diputada de Podem Lucía Muñoz ha alertat de la saturació de vehicles a les Balears i ha subratllat que «la gent no pot dependre del cotxe».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.