Setmanari d'informació local - 138 anys

Ensenyat demana no «no allargar» els terminis per posar en marxa l'Oficina de Drets Lingüístics

MÉS participarà a la Diada de Catalunya el pròxim 11S

33073

El portaveu de MÉS per Mallorca al Parlament, Miquel Ensenyat, participarà com a representant del seu grup en la Diada de Catalunya del pròxim 11 de setembre, convidats per Esquerra Republicana de Catalunya.

Així ho ha explicat el líder de MÉS en una roda de premsa amb motiu de l'inici del període de sessions del Parlament en la qual també ha aprofitat per a condemnar una «recent agressió amb pintades en el cotxe» a Paula Rotger, la treballadora de l'aeroport de Palma que va denunciar un presumpte cas de discriminació lingüística el mes de juny passat.

Precisament, Miquel Ensenyat ha instat al Govern a «no allargar» els terminis per a posar en marxa l'Oficina de Drets Lingüístics «tan ràpid com sigui possible» com al Consell Consultiu li doni el vistiplau. El líder de MÉS ha defensat la creació d'aquesta oficina amb l'objectiu de «fer front"»als conflictes per motius lingüístics.

A més, Ensenyat ha mostrat el seu suport a la comunitat educativa després que VOX digués que volia visitar les aules per a veure «què estava passant» en els centres educatius, una qüestió amb el que, segons apunta el líder de MÉS, semblen «obsessius compulsius». Ensenyat ha recalcat també que des de MÉS treballen per un sistema educatiu dins del teixit de la societat amb la participació «no només de pares i mares, sinó també dels ajuntaments», entre altres.

Quant a l'àmbit espanyol, Ensenyat ha apel·lat a la «responsabilitat més enllà de sigles i projectes polítics» en relació a la possibilitat d'uns nous comicis, i ha apuntat que la Diada de Catalunya és un dels punts «on pot haver-hi més fricció» en l'àmbit espanyol. En aquest sentit, ha insistit que MÉS participarà en les manifestacions a Barcelona el pròxim 11 de setembre i ha criticat als que pretenen «mediatitzar el problema de Catalunya».

Finalment, el portaveu de MÉS al Parlament ha lamentat que en una democràcia «no es permeti fer un referèndum» i ha explicat que aquest dimecres «tornaran a sortir al carrer centenars de milers de persones» perquè la qüestió catalana afecta «a tot l'estat espanyol».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.