Setmanari Sóller

Setmanari d'informació local - 138 anys

Ciudadanos i Vox tornen a carregar contra MÉS pel llaç groc a la façana del Parlament

33121

Al novembre de 2018 ja ho vàrem fer, el partit Ciudadanos ja va registrar un escrit dirigit a la Mesa del Parlament, en què demana «la retirada immediata» del llaç groc que ha col·locat MÉS per Mallorca al balcó d'un dels seus despatxos del Parlament. Al març d'enguany, se'ls va unir en aquesta petició de censura el Partit Popular i el partir d'extrema dreta Vox; aquest darrer va denunciar la presència del llaços grocs a la Junta Electoral.

Des de MÉS per Mallorca varen explicar que no retirarien perquè «representa la pluralitat de la ciutadania». No obstant això, després d'aquestes peticions de censura, la Junta Electoral Provincial va donar a MÉS i al president del Parlament, Baltasar Picornell en aquell moment, un termini de 24 hores per a retirar el llaç groc.

MÉS va substituir aleshores el llaç groc que lluïen els balcons dels seus despatxos al Parlament pel símbol del 'sinsajo' o 'muntagarlaire' de la saga de ficció 'Els Jocs de la Fam', en el to verd clar corporatiu de la formació.

Des d'aquest dimarts, la façana del Parlament ja torna a lluir el llaç groc per a demanar l'alliberament dels presos polítics. El símbol antirepressiu s'ha col·locat aquest dimarts de nou a un dels balcons dels despatxos que ocupen els diputats de MÉS per Mallorca. Precisament, han estat els mateixos diputats els encarregats de retornar-lo minuts abans que s’iniciés a la cambra el nou període de sessions.

Després de penjar el llaç, el portaveu ecosobiranista Miquel Ensenyat va assegurar que el llaç groc és «un símbol de denúncia emparat per la llibertat d’expressió. És una manifestació cívica i pacífica d’una idea. Qui no comparteixi el seu significat té infinites formes per expressar -ho, però mai ocultant o negant l’expressió de qui pensa diferent».

Ara, només un dia després d'haver-lo penjat, l'extrema dreta torna a la càrrega. Vox i Ciudadanos han tornat a demanar a la Mesa del Parlament la retirada del llaç groc. «Pengen llaços i avui se'n d'excursió a Barcelona a retre homenatge a això que en diuen 'presos polítics' i que en realitat són colpistes per molt que s'entestin a defensar-los», ha expressat Vox al respecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.