Setmanari d'informació local - 138 anys

Els ajuts de l'Estat per les inundacions del Llevant podran sol·licitar-se entre aquesta setmana i la pròxima

33263

El Consell de Mallorca i els ajuntaments de Sant Llorenç des Cardassar, Artà, Manacor, Capdepera i Son Servera podran sol·licitar al Govern espanyol a partir «d'aquesta setmana o principis de la que ve» els ajuts per danys en infraestructures municipals ocasionats en les inundacions del passat 9 d'octubre al Llevant de Mallorca.

Així ho ha informat el delegat del Govern espanyol a les Balears, Ramon Morey, en roda de premsa aquest dilluns, que ha afegit que «per a accelerar el tràmit» es donarà un termini de 10 dies a la institució insular i als cinc consistoris per a sol·licitar les subvencions, front als 30 dies habituals.

En aquest sentit, la Secretaria d'Estat de Política Territorial ja ha signat la resolució de la Convocatòria d'aquesta línia d'ajuts i Morey ha explicat que ara s'ha de trametre a la base de dades estatal de subvencions i publicar en el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE).

Les subvencions a les quals podran accedir són per a cobrir el 50 per cent de les despeses de reparació de les infraestructures danyades per les inundacions del Llevant. En aquest sentit, es pagarà un total de 20 milions d'euros a càrrec de del Fons de Contingència.

En concret, les quantitats que rebran els ajuntaments són 6.802.384 euros l'Ajuntament de Sant Llorenç des Cardassar; 692.029, el d'Artà; 673.365, el de Manacor; 450.362, el de Capdepera i, 161.232, el de Son Servera. Per la seva banda, el Consell rebrà 11.272.440 euros.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.