Setmanari d'informació local - 138 anys

Sant Llorenç reclama disposar dels ajuts de l'Estat per la torrentada abans que acabi l'any

33285

Aquest dimarts el batle de Sant Llorenç, Mateu Puigrós, ha explicat la situació en què es troben els ajuts per la torrentada del 9 d’octubre de les diferents institucions.

Així, el batle ha explicat que, dels més d’11 milions que es destinaren a projectes de recuperació d’infraestructures afectades per les pluges, només s’han rebut els ajuts del Govern (25 %) i del Consell (25 %), mentre que les del Govern espanyol, qui es va comprometre a abonar-ne el 50 %, encara no han arribat.

El consistori ha manifestat «total confiança» en rebre aquesta línea d’ajudes tot i que reclama el seu ingrés abans que acabi l'any per tal de no provocar un endeutament del municipi.

A més, el balte també ha explicat que aquest dimarts mateix el consistori ha rebut una notificació de Delegació del Govern espanyol confirmant que està a punt de sortir al BOE la convocatòria per a sol·licitar aquests ajuts.

En la mateixa intervenció, Puigrós ha aprofitat per a confirmar que els 2,8 milions d’euros de les donacions ja han estat gairebé tots repartits i que d’aquests 377.000 ja han estat fins i tot justificats pels veïns.

L’Ajuntament ha conclòs remarcant que continua treballant per a la reducció de riscs en potencials torrentades i que per això ha contractat a dos tècnics especialitzats, un geògraf i un enginyer de camins, per a elaborar un informe que assenyali les principals intervencions que s’han de fer a tots els nuclis del municipi per a prevenir i minimitzar riscs.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.