Setmanari d'informació local - 138 anys

[VÍDEO] Palma es connecta amb València, Barcelona i Brussel·les per a recordar Estellés

33313

Com cada any, al setembre s’organitza una trobada per a recordar la figura del poeta valencià Vicent Andrés Estellés que se celebra de manera simultània als Països Catalans: el Sopar Estellés.

Aquest acte s’inspira en els Burns supper (festa on els escocesos recorden el poeta Robert Burns) i combina poesia i gastronomia en un ambient festiu i popular, el marc més adient per a recordar el poeta de Burjassot. Des de l’any 2010, diverses poblacions tant al País Valencià com a les Balears i Catalunya celebren al llarg del mes de setembre la seva particular versió de l'homenatge a Estellés.

Així, enguany que es compleixen 95 anys del naixement d'Estellés, s'ha celebrat la seva vida i obra aquest dimecres a Can Alcover de Palma, a l'Octubre Centre de Cultura Contemporània de València, a la Casa València de Barcelona i també a Brussel·les.

A Palma, organitzat per l'Obra Cultural Balear i l'Associació d'Escriptors en Llengua Catalana, el sopar ha comptat amb un recital de Tomeu Crespí i la lectura en directe amb València, Barcelona i Brussel·les del poema 'Assumiràs la veu d'un poble', (Llibre de meravelles, 1971) d'Estellés.

Enguany, per la situació d'excepcionalitat que vivim, s'han tengut molt presents els presos polítics i exiliats catalans. A Brussel·les, el sopar ha comptat amb la participació de la delegada de la Generalitat de Catalunya Brussel·les, Meritxell Serret, i del conseller Lluís Puig. A més, des del sopar de Barcelona, Marcel Mauri, vicepresident d'Òmnium, ha llegit una carta de Jordi Cuixart des de la presó.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.