Setmanari d'informació local - 138 anys

Formentera tramita 19 expedients en relació a la regulació de l'entrada i circulació de vehicles

33329

Un total de 19 expedients sancionadors s'estan tramitant en aquests moments en relació a la regulació de l'entrada i circulació de vehicles a Formentera. La presidenta del Consell de Formentera, Alejandra Ferrer, i el conseller de Mobilitat, Rafael González, han presentat el balanç oficial de la regulació duta a terme al juliol i agost.

Ferrer ha recordat el camí seguit per a aconseguir que Formentera sigui una zona més sostenible en temes de mobilitat. A més, ha afirmat que s'ha aconseguit un dels «principals objectius», que era una aplicació «tranquil·la i sense incidències destacables» de la normativa. A més, ha valorat que no s'hagi superat la xifra màxima de vehicles registrada l'anterior estiu.

La presidenta ha agraït la col·laboració ciutadana i empresarial per a dur a terme aquesta iniciativa i ha explicat que, amb el balanç presentat, es reuniran amb el sector social i empresarial de Formentera per a consensuar i definir els detalls de com serà la regulació la pròxima temporada.

Dades Formentera.eco

El conseller ha destacat que la mitjana diària de vehicles en circulació durant la regulació ha estat de 20.595. El dia amb menys vehicles autoritzats per a circular per Formentera va ser el primer de juliol amb 17.834; i el dia amb més, el passat 10 d'agost amb 21.929.

Comparant les xifres amb 2018, segons el conseller, el descens del nombre de vehicles en circulació ha estat del 2 per cent sobre el màxim estimat. Quant a la recaptació, la xifra abonada pel pagament de la taxa ha estat de 59.512 euros.

El conseller, en relació a la primera quinzena d'agost, ha destacat el recompte realitzat en les carreteres de l'Illa i que indica la reducció en un 8 per cent de mitjana del nombre de vehicles durant aquest període. A més, el nombre de vehicles embarcats i desembarcats en el port es va incrementar al juliol i agost un 1,9 per cent enfront del registrat en 2018.

Augment transport públic

El transport públic de Formentera ha registrat un increment del 7,6 per cent en els dies punta d'agost. En els dos mesos de regulació i segons l'operador del servei, la pujada ha estat d'un 1,6 per cent.

González ha ressaltat a més l'increment de l'ús de la bicicleta, un 28 per cent, segons el recompte realitzat en 2017 en les rutes verdes. Així, la regulació ha permès l'increment de transports més sostenibles.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.